صدها کودک و شاید بیشتر از صدها نفر، داخل سالن نشسته اند و مجری برنامه که خود هم کودکی است دارد آواز می خواند. چقدر هم احساسی و چقدر هم صدای خود را زیر و زبر می کند تا جذاب تر بشود. همه کودکان حاضر در سالن گوش می دهند و گاهی جیغ و فریادی می کشند.

این روز ها هر وقت برنامه های کودک تلویزیون را نگاه کنی مجموعه ای از آوازه خوانی و موسیقی است. من از این حالت ناراحت می شوم. کودکی خیلی بیشتر از این هاست ، و این را به جرات می گویم. تاثیرات این قضیه  را در دو مورد تقسیم می کنم: 1) همه توجه و انرژی یک کودک را در موسیقی محدود کنیم. و 2) مضرات موسیقی که برای بزرگتر ها هم تاثیر دارد چه برسد به اینکه ذهن انسان از بچگی به آوازه خوانی و موزیک عادت کند. کانت:
موسیقی اگر از همه هنرها مطبوع تر باشد، ولی چون به بشر چیزی نمی آموزد، از تمام هنرها پست تر است[23]»

خیلی وقت ها به بازی های دوران بچگی خودم و حتی همین هفت هشت سال پیش می اندیشم. تنوع این بازی ها که حتی بعضی هاش کاملا من در آوردی بود آدم را به وجد می آورد. حتی کارتون ها و برنامه های کودک هم متنوع تر و کاربردی تر بود. شاید هم حالا اینجوری به نظرم می رسد، ولی برنامه های الان به نظر من مجموعه آوازه خوانی است تا برنامه کودک و حیف است که کودکان این سرزمین، کودکانی که قرار نیست فقط بزرگ شوند، چنین محدود بشوند.و اگر همه جا وضع همین بشود معارف عمیق دینی و اسلامی چگونه خواهد توانست در زندگی بچه ها جا باز کند؟

کودکی برای خود دنیایی است و فکر می کنم اشتباه بزرگی است که برای اینکه بچه ها سرگرم شوند، به موسیقی و آوازه خوانی عادت کنند.

اا


درباره  موسیقی

"در این زمینه به سه کلمه که در قرآن آمده توجه کنید که عبارتند از لهو، لعب ، لغو . که هرکدام معنای خاصی دارد. گوش کردن به موسیقی که غنا نباشد حرام نیست. ولی انسان وقتی می خواهد به درجات بالاتر برسد باید قلبش آماده دریافت معارف الهی باشد و انسان باید ظرفیت قلبی خودش را از موارد لهو خالی کند تا جای آنرا معارف والاتر بگیرد. "1

 " مضرات موسیقی از دیدگاه اسلام- از وبلاگ نگاهی به ژرفای نگاه      ===---
----

پیامبر (صلی الله علیه و آله) : هر کس به لهویات گوش دهد در روز قیامت در گوش او سرب آب شده ریخته خواهد شد.  (مستدرک ج 2 ص 459 – مستدرک، ج 13، ص 222)

و من الناس من یشتری لهو الحدیث . [1]» و برخی مردم سخنان بیهوده را می خرند تا مردم را از روی نادانی، از راه خدا گمراه سازند و آیات الهی را استهزا گیرند؛ برای آنان عذابی خوارکننده است.

لهو الحدیث» به هرگونه سخن با آهنگ سرگرم کننده و غفلت زا گفته  می شود. روایات متعددی آن را به غنا تفسیر کرده است.

تمامی فقیهان شیعی بر این باورند که غنا حرام بوده و هیچ شک و تردیدی در آن نیست.

حکمت ها، آثار و فلسفه حرمت موسیقی:

بقیه متن در     ادامه مطلب

منابع

1- مضمون قسمتی از صحبت های حاج آقا قاسمیان از اساتید دانشگاه و محترم روستای مزار در جلسه تفسیر هفتگی روستا

2- وبلاگ  نگاهی به ژرفای نگاه ، http://sajed.blogsky.com/1390/05/05/post-200/

وقتی موسیقی همه برنامه بچه ها بشود

موسیقی ,ها ,هم ,برنامه ,  ,های ,آوازه خوانی ,بچه ها ,برنامه های ,را به ,موسیقی که
مشخصات
آخرین مطالب این وبلاگ
آخرین جستجو ها